Behandelmethoden

Bewegen is meestal de beste manier om, van klachten bij het bewegend functioneren, te herstellen. De praktijk is daarom opgezet volgens de nieuwste inzichten binnen de fysiotherapie, waarin een actieve benadering van de klachten voorop staat. Door deze  benadering worden oorzaken en factoren, die de klachten in stand houden, door middel van een  trainingsschema en bijpassende mobilisatie-en ontspanningstechnieken, behandeld en verholpen.

IMG_1090

Belangrijk in de behandeling is de actieve rol van de patient  bij zijn herstel.  Deze actieve benadering leidt tot betere resultaten, terwijl de kans op terugkeer van de klacht aanzienlijk wordt verminderd, vergeleken met andere therapieen. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat pijn en inactiviteit leiden tot een verstoorde balans tussen de verschillende spieren en daarmee een achteruitgang van de belastbaarheid. Naast deze dysbalans zijn een pijnontwijkende houding en beperkt en selectief bewegen, vaak de oorzaak van het ontstaan en aanhouden van een klacht.  Het is dus van groot belang snel te starten met oefeningen. Naast kracht- en coordinatietraining zal er aandacht zijn voor het verbeteren van de conditie en lenigheid. Dit heeft  een extra positief effect op het herstelvermogen.

Om u nog beter te kunnen behandelen, hebben wij ons in diverse behandelmethodes gespecialiseerd. Klik hier voor meer informatie over onze specialisaties.